Meny vecka 21 (2019-05-20 — 05-24)

I heart bacon

Måndag

Annas Kök
  • Grillmåndag! 129:- Mixed grill från vår kolgrill med färsk korv, långtidsbakad fläsksida och örtmarinerad kyckling serveras med vår egen hummus, tzatziki och klyftpotatis
Aptiten
Bricks Eatery
  • Kotlettrad med syrlig persiljesås och rostad blomkål
  • Nasi Goreng med kyckling, räkor, kål, curry och omelett
  • Röd thaicurrygryta med tofu, kokosris och sesamkrisp
Cafe Bryggan
  • till torsdag 8,00-15,30 Fredag 8,00-15,00 Lunchen serveras mellan 11.30-13.30 Bryggan Kök & Café Skillnaden är själ och hjärta, passion och engagemang, men framförallt att göra det man är bäst på!
Finn Inn
  • Honungs-& chiliglacerad benfri kotlett med bönsalsa & ugnsstekt potatis
  • Tonfisksallad med kaprisdressing (GF)(LF)
  • Falafel med bönsalsa ugnsstekt potatis
Höjdpunkten
  • Pytt i panna med stekt ägg, serveras med rödbetor
  • Kycklinggryta med soltorkad tomat, serveras med ris
Ideon Delta
  • Pytt i panna med stekt ägg och rödbetor
  • Västerbotten gratinerad fiskfilé med vitvinssås och dillslungad potatis
  • Vårrullar med het soyachilisås och ris
Ideon Edison
  • Stekt potatisgnocchi med fänkål, persilja, prästost & spenat
  • Panerad stekt sill med potmos, rödlök & dill
  • Biffgryta med kakao, svarta bönor & ris
Magnus Kitchen
  • Pytt Bellman med rödbetor och stekt ägg.​
  • Veckans: Spicy Berbere (grillad korv) med potatissallad, dijonsenap och pickles.
Medicon Village
  • Urbenat kycklinglår med currybakade morötter samt myntayoghurt och rostad mandel
  • Estamboli (Persisk risrätt) med bönor, basilika, vårlök, sumakyoghurt och friterad potatis
  • Bakad svensk fläskkotlettrad med balsamvinägerskysås, paprika, zucchini, rostade lökbitar och rostad potatis
  • Dagens sallad med huvudtillbehör(Kött, fisk eller skaldjur)
Nya Hilda
  • Ingen meny vecka 21
Paolos
  • PASTA: POLLO ALLA LIGURE (kyckling, citron, svarta oliver, grädde)
  • PASTA: POMMODORINI E PINOLI (körsbärstomater, basilika, pinjenötter)
  • PIZZOR: CAPRICCIOSA | DIAVOLA | SICILIANA
Scotland Yard
  • Broccoli och blomkålsgratäng med fetaost och chili samt stekt ris
  • Kabanoss med paprika, vitlökar, grillad tomat och chipotlemajjo samt potatispuré
  • Tomat och vitvinsbrässerad kyckling med brynt potatis och zucchini
  • Fisksoppa med fänkål och dill

Tisdag

Annas Kök
  • Färsbiff på skånskt lamm smaksatt med Sichuanpeppar och rostad vitlök, serveras med rostad broccoli, spenat, bulgur och fetaostkräm
Aptiten
Bricks Eatery
  • Dagens fångst med krispig primörsallad, vitvinssås och färskpotatis
  • Persisk gryta med torkad lime, örter, kidneybönor och kalv
  • Selleriblinier med rostad selleri, ädelost, valnöt och päron
  • Pizza: Tomatsås, mozzarella, sparris, bacon
Cafe Bryggan
  • Pocherad torskfilé med kokt potatis, hackat ägg och persiljesås
Finn Inn
  • Tacokryddad färsbiff (ox/fläsk) med tomatsås, grillsmör, nachos & rostad potatis
  • Nudel & räksallad med het dressing (GF)(LF)
  • Tacokryddad färsbiff med tomatsås, grillsmör, nachos & rostad potatis
Höjdpunkten
  • Biff Lindström med skysås, inlagd gurka och lingonsylt
  • Pocherad sejfilé med kaprissås, serveras med potatismos
Ideon Delta
  • Rimmad fläskbog med rotmos ocg senap
  • Pasta med en sås av tomat och strimlad kassler samt rivenost
  • Raggmunkar med örtkeso och lingon
Ideon Edison
  • Okonomyaki, japansk kålpannkaka med rotfruktscrudite & vitlöksås
  • Glacerad bog från Ystagrisen med pepparrotsveloute, syrlig krasse- & morotssallad
  • Kinesisk sechuan kalkonfärs med chili, cashew, paprika, packchoi och soya
Magnus Kitchen
  • Panerad och smörstekt kummelfilè med kokt potatis och skarpsås(äggsås) .​
  • Veckans: Spicy Berbere (grillad korv) med potatissallad, dijonsenap och pickles.
Medicon Village
  • MSC-certifierad Spätta med sparris, silverlök, buntmorot, salviasmör och kokt potatis
  • Chilisvamp med paprika, soja, lök, Oumph (svensk sojaprodukt) serverat med ris
  • Oxgryta med Sambal Oelek, lök, paprika, syrad grädde, spetskålssallad och ris
  • Dagens sallad med huvudtillbehör(Kött, fisk eller skaldjur)
Nya Hilda
  • Ingen meny vecka 21
Paolos
  • PASTA: CARBONARA (pancetta, lök, grädde, svartpeppar)
  • PASTA: POMODORE E CARCIOFI (tomatsås, kronärtskocka)
  • PIZZOR: BOSCAIOLA | SALUMI MISTI | PARMIGIANA
Scotland Yard
  • Grönsaksgryta Jalfrezi serveras med stekt bulgur och torkad frukt
  • Ångad torskfilé med vitvin, paprikakräm, ärtskott, morot och citronslungad potatis
  • Spaghetti Carbonara med grana padano
  • Champinjonsoppa med färsk salvia

Onsdag

Annas Kök
  • Smörstekt hel spätta serveras med bakade betor, färskriven pepparrot, brynt smör, kapris, hyvlade betor och örtslungad färskpotatis
Aptiten
Bricks Eatery
  • Kalkon lårfilé med Cesarkräm, rostad potatis, romansallad och lagrad ost
  • WoldwideChili med fläsk, oxkött, kakao, picklad lök och bröd
  • Apelsinbakad morot med linsröra, persilja och yoghurt
  • Pizza: Tomatsås, mozzarella, sparris, bacon
Cafe Bryggan
  • Pulled pork ”Five spice” med ris, chiliglaze och ananas-råkostsallad
Finn Inn
  • Fiskfärsbiff med spenatsås & dillsvängd potatis
  • Holy smoked jalapenokorv med tomatsalsa & klyftpotatis
  • SALLAD: Caesarsallad med kyckling (GF)
  • Lins-& färsfylld paprika med tomatsalsa & klyftpotatis
Höjdpunkten
  • Kokt rimmad kalvbringa med pepparrotssås
  • Gulaschgryta, serveras med ris och créme fraiche
Ideon Delta
  • Tomat och ajvar stekt fiskfilé med kall örtsås
  • Kycklinglårfilé marinerad i chili och vitlök med sweetchili cremefraché samt ris
  • Lasagne florentine
Ideon Edison
  • Mustig linsbolognese med pasta, tomatsallad & basilika
  • Karre med potatis, sommarkål & färskostcreme med kummin & gräslök
  • Fried fishcake med rostad paprika & saltad citron
Magnus Kitchen
  • Kryddpannbiff med stekt potatis och ajvarcremè.​
  • Veckans: Spicy Berbere (grillad korv) med potatissallad, dijonsenap och pickles.
Medicon Village
  • Bakad MSC-certifierad Stillahavs-lyrtorsk med kall äggsås, gröna ärtor, dill och kokt potatis
  • Halloumiost-burgare (cypriotisk fårost) med dressing, romansallad, Ajvar Relish och klyftpotatis
  • Italienska parmesanost-smaksatta färsbiffar med vitlök, basilika, tomat, solrospesto serverat med grönsaksris
  • Dagens sallad med huvudtillbehör(Kött, fisk eller skaldjur)
Nya Hilda
  • Ingen meny vecka 21
Paolos
  • PASTA: VELUTATA DI SALMONE FUMICIATO (kallrökt lax,grädde)
  • PASTA: CREMA DI PEPERONI (tomat, paprika, örter, grädde)
  • PIZZOR: CALABRESE | PARMA | PRIMAVERA
Scotland Yard
  • Indiska grönsaksbiffar med lime och honungsyoghurt samt cous-coussallad
  • Mandelstekt sejfilé med örtsås, fänkålsrostad morot och potatismos
  • Honungsglaserad fläskkotlett och potatissallad med selleri, purjolök, rökt paprikaaioli
  • Asiatisk grönsakssoppa med citrongräs, chili och ingefära

Torsdag

Annas Kök
  • Långtidsbakad svensk kalvstek serveras med bakade buntmorötter, morotspuré, spetskål, syrlig dillsås och buljongkokt potatis
Aptiten
Bricks Eatery
  • Schnitzel med kryddsmör, gröna ärtor, bacon och skysås
  • Krämig fiskgryta med fänkål, krutonger och aioli
  • Hummus med kryddig tomatsås, pitabröd, tahini och kokt ägg
  • Pizza: Tomatsås, mozzarella, kronärtskocka, sardell, kapris
Cafe Bryggan
  • Oxfärs-mozzarellabiff med bulgur, rucola och tomatsås
Finn Inn
  • Brässerad kycklingfilé med blomkåls-& potatisstomp (GF)
  • Kantarellsoppsa med bacon, västebottenost & rabarberpaj med vaniljsås
  • Pastasallad med lax & pepparrotsdressing (LF)
  • Vegkorv med dijon-& gurkcrème med blomkåls-& potatisstomp(GF)
Höjdpunkten
  • Ärtsoppa med fläsklägg och fläskkorv samt tillbehör: pannkakor med sylt och vispad grädde.
  • Stekt sill med skirat smör, potatismos och lingonsylt
Ideon Delta
  • Minestronesoppa med pannkakor, sylt och grädde
  • Pulled pork med bröd, aioli och syltadlök samt rostad potatis
  • Krämig grönsakssoppa med ris
Ideon Edison
  • Sesamrostad broccoli & rostselleri med pumpacreme & vit bönsallad
  • Rosastekt rostbiff från Blentarp med potatissallad,
  • Fläskfärsbiffar thaistyle med ris, chili & limeblad
Magnus Kitchen
  • Fläsknoisette med ugnsgrillad potatis, relich och pepparsky .
  • Veckans: Spicy Berbere (grillad korv) med potatissallad, dijonsenap och pickles.
Medicon Village
  • Kycklingbröst från Blentarp med gräddsås, pressgurka, svartvinbärsgelé och kokta potatis
  • Piccata Milanese (stekt ost- & äggpanerad) av zucchini med tomatsås, pintobönor och ris
  • Rökt, svensk fläskkarré med crèmefraiche, brässerad potatis och tomatsallad
  • Dagens sallad med huvudtillbehör(Kött, fisk eller skaldjur)
Nya Hilda
  • Ingen meny vecka 21
Paolos
  • PASTA: ”SLOW COOKED LAMB” (lamm, tomat, örter)
  • PASTA: CREMA DI ZUCCA E ROCCULA (pumpa, grädde, ruccola)
  • PIZZOR: QUATRO STAGIONI | SALMONE FUMICATO | MOZZARELLA DI BUFFOLA
Scotland Yard
  • Nudelwok med Tofu, söt sojasås, cashewnötter, salladslök, broccoli, champinjoner
  • Krav ärtsoppa med fläsk, Eko pannkakor med restaurangens tillbehör
  • Kycklingteriyaki med grönsaks-o nudelsallad, limesås, brytbönor, rostad kokos
  • Broccolisoppa

Fredag

Annas Kök
  • Panerad fläskschnitzel serveras med vispat sardellsmör, sotad och syrad lök, brytbönor, krispig grönkål och rostad färskpotatis
Aptiten
Bricks Eatery
  • Nattbakad högrev med nässelsky, potatispuré
  • Tomat och mozzarellagratinerad köttfärslimpa med basilikakräm
  • Vegetariska kåldolmar med nässlor, brynt smör och potatispuré
Cafe Bryggan
  • Stekt kycklingklubba m potatis-selleristomp, citronsås & persilja
Finn Inn
  • Pulled pork med cole slaw, picklad rödlök, BBQ-sås & klyftpotatis(GF)(LF)
  • Ost & skinksallad med örtvinaigrette (GF)
  • Pulled oumph med cole slaw, picklad rödlök, BBQ-sås & klyftpotatis(GF)(LF
Höjdpunkten
  • Fläskstek med gräddsås, rödkål samt äppelmos
  • Pasta Carbonara, serveras med rå äggula och parmesanost
Ideon Delta
  • Panerad fiskfilé med remouladsås, citron och kokt potatis
  • Lammmfärslimpa med marrekechsås och stekt potatis
  • Selleri schnitzel med skysås och ärtor
Ideon Edison
  • Gratinerad tortellini med champinjoner & lagrad prästost
  • Kyckling med grönärtspesto, rädisor & rabarb
  • Pulled pork med rödkålschutney & citrusmajo
Magnus Kitchen
  • Ugnsgrillad svinarygg med stekt potatis och bearnaisesås.
  • Veckans: Spicy Berbere (grillad korv) med potatissallad, dijonsenap och pickles.
Medicon Village
  • Järpar (köttfärsbollar) med rostad blomkål, lingonsky, purjolök och rostad potatis
  • Pulled Jackfruit (vegetarisk variant av rätten Pulled pork) serverad på surdegsbröd, pickles, chiliyoghurt, koriander och lime
  • Pankopanerad (asiatiskt grovt ströbröd) tuppfärsbiff med saffran/tomatsås, bulgursallad och citronsvängda haricotsverts
  • Dagens sallad med huvudtillbehör(Kött, fisk eller skaldjur)
  • Grillad Black-Angus entrecote, serveras med pomme fondant, rödvinssky samt grönsaker ( 125 kr )
Nya Hilda
  • Ingen meny vecka 21
Paolos
  • PASTA: SALSICCIA AL SUGO (tomat, vitt vin, salsiccia)
  • PASTA: VELLUTATA DI FUNGHI (svamp, grädde, örter)
  • PIZZOR: FUNGHI E COPPA | PANCETTA | CAPRINHA
Scotland Yard
  • Ugnsomelett med potatis, fetaost, oliver, paprika och basilika
  • Flundra med vitvin och romsås, räksallad, citonrostad morot och potatispuré
  • Nötfärsbiff med rostad lök, klyftpotatis, gröna bönor, champinjoner och BBQbea
  • Grön sparrissoppa