Meny vecka 4 (2019-01-21 — 01-25)

I heart bacon

Måndag

Annas Kök
  • Örtmarinerad svensk kycklingfilė och krämig risotto med schalottenlök, vitt vin, citron och spenat. Serveras med gröna bönor, grana padano ost, saltrostade pinjenötter och persilja
Aptiten
  • Köttbullar med potatismos, lingon och gräddsås
Bricks Eatery
  • Kryddbakad högrev med rotfruktskräm och senapssky Roast beef with root vegetable cream and mustard gravy
  • Kycklinggryta med tomat, oliver, saffran och persilja Chicken stew with tomato, olives, saffron and parsley
  • Dal Makhani - Indisk linsgryta med basmatiris Dal Makhani - Indian lentil stew with basmati rice
Cafe Bryggan
  • Fusilli med rökt skinka, purjolök och svartpeppar i champinjonsås
Finn Inn
  • Helstekt kotlett med grönpepparsås, persiljepotatis & marinerade kronärtskockshjärtan med soltorkad tomat (GF)
  • Glasnudelsallad med räkor & limedressing
  • Ärtbiff med rödbetor, skysås, persiljepotatis & marinerade kronärtskockshjärtan med soltorkad tomat (GF)
Höjdpunkten
  • Laxbiff med dillsås, serverad med potatismos.
  • Skåne kalops med betor och potatis.
Ideon Delta
  • Skånsk kalops med rödbetor och kokt potatis
  • Kyckling med soltorkad tomat och pestosås med pasta
  • Kikärtsgryta med hett ris
Ideon Edison
  • Rödbetspaj med getostcreme, spenat & belugalinser
  • Kålpudding med persilja, lingon, kokt potatis & gräddsås
  • Gulaschgryta, saltgurka & smetana
Kryddhyllan
  • BBQ glacerad kottletrad med BBQ-sås
  • Pocherad fiskfile med skaldjursås
  • Rotsaksbiffar med ljummen potatisallad
Linnérs Mat
  • Ingen meny för vecka 4
Magnus Kitchen
  • Ugnsgratinerad falukorv med potatismos och senap.​
  • Veckans: ​​​​Pulled pork i bröd med coleslaw och BBQ-sås.
Medicon Village
  • Asiatisk burgare i steambun (Asiatisk bröd) med soja & wasabidressing, bönor och röd coleslaw
  • Linsbiff med jordärtskockspuré, kryddost och dillsvängda betor
  • Coq au vin (Klassisk fransk gryta av tuppkött) med syltlök, bacon, champinjon serverad med potatispuré
  • Fisksallad med senap, majonnäs, spiskummin
  • Morot, sötpotatis och rödklök
Nya Hilda
  • Selleri och svartrots soppa med svampmacka
  • Pasta Bolognese med grana padana och ruccola
  • Fresh Market
  • Schnitzel med skysås, ärtor, rostad potatis och citron
Paolos
Scotland Yard
  • Rotfruktsgryta med apelsin och äpple samt cous-cous, grönkål
  • Chili con carne med ris, nachos och syrad grädde
  • Lättrimmad kolja med räkor, fänkålscrudité, dill samt vitvinssås
  • Tomatsoppa med basilika och vitlök

Tisdag

Annas Kök
  • Nattbakad sida av svensk rapsgris serveras med blomkålskräm, stekt ostronskivling, smörbakad blomkål, blomkålscruditė, sesamfrön, misobuljong, rostad potatis och krasse
Aptiten
  • Stekt panerad rödspätta filé med kokt potatis och remouladesås
Bricks Eatery
  • Köttfärslimpa med bacon, lingon och gräddsås Meatloaf with bacon, lingonberries and cream sauce
  • Dagens fångst med paprika, chili och pinjenötter Today's catch with bell peppers, chili and pine nuts
  • Honungsrostade palsternackor med dinkel fritters och vinägrett på bönor Honey-roasted parsnips with spelt fritters and bean-vinaigrette
  • Pizza: Stängd idag! Closed today!
Cafe Bryggan
  • Lammkorv merguez med tzatziki, tomatsås och bulgur.
Finn Inn
  • Viltfärsbiff med skogssvampsås, rostad potatis & lingonchutney
  • Pastasallad med kyckling & ädelostdressing
  • Skogssvampsgryta med peas, rostad potatis & lingonchutney (GF)
Höjdpunkten
  • Poached sei med Skånes senapsås, gröna ärtor och kokta potatis.
  • Bruna bönor med stekt fläsk.
Ideon Delta
  • Kroppkakor med skirat smör och lingon
  • Helstekt kotlett med sås av koriander rotfrukter och dill samt gröna bönor
  • Vegetarisk paella med aioli
Ideon Edison
  • Pumpa/halloumigryta med ris, koriander & linser
  • Karré från Ugglarp med citron, dill, äpple & spetskål
  • Pasta med kalkon & gremolata
Kryddhyllan
  • Färsbiff med mozzarella och tomat samt basilikasås och potatisgratäng
  • Pasta Carbonara med riven parmesan
  • Vegetarisk pasta carbonara med hallomi
Linnérs Mat
  • Ingen meny för vecka 4
Magnus Kitchen
  • Panerad flundrafilè med potatis och remulade.​
  • Veckans: ​​​​Pulled pork i bröd med coleslaw och BBQ-sås.
Medicon Village
  • Långtidsbakad fläskkarré med saltad spetskål, kummin, senap/chilikräm och rostad potatis.
  • Ost- & tomatbakad aubergin, smörbönor, vitlök, citron, ruccola och stekt potatis
  • Paella Valencia (spansk nationalrätt med kyckling och skaldjur) med rökt Yuzu-Aioli (vitlöks majonnäs med asiatisk citrus)
  • Kycklingsallad med purjolök, rosmarin, timjan
  • Rotselleri & potatis
Nya Hilda
  • Kikärtsgryta med spenat, curry, kokos och linser serveras med couscous
  • Pytt i panna med stekt ägg samt inlagda rödbetor
  • Fresh Market
  • Pocherad torsk med räkor, hackat ägg, brynt smör och dill slungad potatis
Paolos
  • PASTA: POMODORE DIAVOLA (tomatsås, soltorkad tomat och stark salami)
  • PASTA: FUNGHI POMODORE (svamp och tomat)
  • PIZZOR: BOSCAIOLA | SALUMI MISTI | PARMIGIANA
Scotland Yard
  • Spenatlasagne med kesotopping
  • Stekt panerad sillflundra med potatismos, rårörda lingon och brynt smör
  • Kycklinginnerfilé med tandoori, wokade grönsaker och rostade frö med ruccola
  • Blomkålssoppa

Onsdag

Annas Kök
  • Dagens färska panerade fisk serveras med mosade ärtor, krispiga sockerärtor, tartarsås, picklad gurka, citron, örtslungad delikatesspotatis och ärtskott
Aptiten
  • Baconlindat kycklinbröst med klyftpotatis och ratatouille
Bricks Eatery
  • Skånsk kalops med rödbetor och potatis Beef stew with beetroots and potatoes
  • Nattabakad fläskbog med cashewnötter, lime, kokos och nudlar Slow cooked pork with cashew nuts, lime, coconut and noodles
  • Mangoldsoppa med linser, yoghurt och en liten dessert Mangold soup with lentils, yogurt and a small dessert
  • Pizza: Smetana, mozzarella, gulbetor, getost, ruccola Smetana, mozzarella, yellow beets, goat cheese, rucola
Cafe Bryggan
  • Pankotorsk med citronrostad potatis, ingefäraråkost och chilicréme.
Finn Inn
  • Pocherad sejfilé med rostad savojkål, hummersås & kokt potatis (GF)
  • Stekt fläsk med löksås
  • Salami & brieost med dijonvinaigrette (GF)
  • Ostfylld tortellini med tomatsås
Höjdpunkten
  • Falukorv i ugn, serverad med potatismos.
  • Dillkött, serverat med pickles och kokta potatisar.
Ideon Delta
  • Chili con carne med gräddfil, nachochips samt ris
  • Fisk med mandeltäcke och en kall örtsås samt kokt potatis
  • Husets paj och tomatsallad
Ideon Edison
  • Potatis- & purjolökssoppa med ostmuffins
  • Dagens fångst med saffransrouille, tomat, krutonger & brässerad fänkål
  • Fläsksida från Ystagrisen, alsacepotatis, senapssky
Kryddhyllan
  • Lammstek med råstekt potatis och pestocremé
  • Stekt fiskfile med grönkålsstuvning
  • Quorn Stroganoff med ris
Linnérs Mat
  • Ingen meny för vecka 4
Magnus Kitchen
  • Pytt Bellman med stekt ägg och rödbetor.​
  • Veckans: ​​​​Pulled pork i bröd med coleslaw och BBQ-sås.
Medicon Village
  • Stekt fläsk med löksås och kokt potatis
  • Grönärts-Risotto med bakad Portabellasvamp, Parmesanost och Balsamico-sirap
  • Bisque (skaldjurssoppa) med Argentinsk rödräka, äpple-Spandau med lättvispad grädde
  • Dagens sallad med huvudtillbehör(Kött, fisk eller skaldjur)
Nya Hilda
  • Salvia bakad blomkål serveras med brynt smör och oliv & tomat polenta
  • Nattbakad plommonspäckad karré, serveras med gräddsås, purjolökspotatis och morötter
  • Fresh Market
  • Pizza Buffe
Paolos
  • PASTA: CARBONARA (pancetta, lök, grädde och svartpeppar)
  • PASTA: CREMA DI PEPERONI (tomat, paprika, örter och grädde)
  • PIZZOR: CALABRESE | PARMA | PRIMAVERA
Scotland Yard
  • Vegetariska biffar med waldorfsallad och rostade valnötter
  • Skånsk kalops med rödbetor och kokt potatis
  • Köttfärslimpa med champinjonsås, rostade rotfrukter och potatismos
  • Potatis och purjolökssoppa

Torsdag

Annas Kök
  • Högrev brässerat med kryddpeppar och lagerblad, serveras med ugnsbakade morötter, picklade och råhyvlade betor, krämig potatispuré och persilja
Aptiten
  • Stekt fläsk med löksås och potatis
Bricks Eatery
  • Rapsgrissida med grädde brynt savojkål, kålrabbi & timjan Pork belly with Savoy cabbage & kohlrabi fried in cream and thyme
  • Havskatt med misosmörsås, champinjoner och krasse Catfish with miso butter sauce, mushrooms and cress
  • Ostgratinerade svampcrepes med spenatsallad Cheese gratinated mushroom crepes with spinach salad
  • Pizza: Tomatsås, mozzarella, salami, kronärtskocka Tomato sauce, mozzarella, salami, artichoke
Cafe Bryggan
  • Pepparglacerad fläskkarré med aprikossky och potatis-morotsstomp.
Finn Inn
  • Ugnsbakad kycklingfilé med serranoskinka, rotfruktspuck & skysås
  • Ärtsoppa med bog Pannkaka, sylt & grädde
  • Couscoussallad med tonfisk & kaprisdressing (LF)
  • Vårrullar med ris & rhode island
Höjdpunkten
  • Ärtsoppa med fläskkorv, fläsk och senap, pannkakor med sylt och vispgrädde
  • Köttfärs med grön paprika sås, potatis och lingonberry sylt.
Ideon Delta
  • Ärtsoppa med pannkakor, sylt och grädde
  • Pulled pork med bröd, aioli samt syltadlök
  • Tikka masala på blomkål, serveras med ris
Ideon Edison
  • Stekt ris med bakat ägg, tofu, kål & soyavinagrette
  • Kalkonwallenbergare med brynt smör, lingon & ärtor
  • Oxe, böngroddar, purjo, gurka, sesam & nudlar
Kryddhyllan
  • Ärtsoppa med fläsktärningar samt pannkakor med sylt och grädde
  • Wallenbergare med potatismos samt gröna ärtor och smält smör
  • Rotsakssoppa med creme fraich
Linnérs Mat
  • Ingen meny för vecka 4
Magnus Kitchen
  • Ärtsoppa med klassiska tillbehör, pannkakor, sylt och grädde.​
  • Veckans: ​​​​Pulled pork i bröd med coleslaw och BBQ-sås.
Medicon Village
  • Kyckling (svensk) röd curry med basmatiris, bambuskott och vattenkastanj
  • Chili Gartch (persisk grov svampfräs) med Oumpf (Sojaprodukt) serverad med Couscous (gryn av Durumvete)
  • Pappardelle (bred platt pasta) med högrevs-Bolognese (köttsås), Parmesanost
  • Dagens sallad med huvudtillbehör(Kött, fisk eller skaldjur)
Nya Hilda
  • Tomatpaj med olivsallad och örter
  • Kalvfärslimpa serveras med kokt potatis, lingongräddsås och pressgurka
  • Fresh Market
  • Grillad kycklingfilé serveras med potatiskaka, rå marinerad squash och bearnaisesås
Paolos
  • PASTA: SALSICCIA AL SUGO (tomat, vittvin och salsiccia)
  • PASTA: CREMA DI ZUCCA E ROCCULA (pumpa, grädde och ruccola)
  • PIZZOR: QUATRO STAGIONI | SALMONE FUMICATO | MOZZARELLA DI BUFFOLA
Scotland Yard
  • Chiligryta på sojafärs, bönor ,lök, paprika, rökig tomatcreme, klyftpotatis
  • Krav ärtsoppa med pannkakor, Eko pannkakor med tillbehör
  • Kyckling med dragon och dijonsenapsås, rostad rotselleri och sotad lök
  • Asiatisk grönsakssoppa med pakchoy och ingefära

Fredag

Annas Kök
  • Confiterade anklår smaksatt med stjärnanis och Sichuanpeppar, serveras med pumpapuré, rostad spetskål, picklad pumpa, apelsinsky, gröna linser, rostade pumpafrön och salvia
Aptiten
  • Helstekt fläskfilé med potatisgratäng ocg pepparsås
Bricks Eatery
  • Helstekt kotlettrad med purjolökspotatis och pepparsås Roast pork loin with leek potatoes and pepper sauce
  • Paella med kyckling, räkor, chorizo och blåmusslor Paella with chicken, shrimp, chorizo and mussels
  • Massamancurry med aubergine, jordnötter, groddar och ris Massaman Curry with eggplant, peanuts, sprouts and rice
  • Pizza: Tomatsås, mozzarella, salami, kronärtskocka Tomato sauce, mozzarella, salami, artichoke
Cafe Bryggan
  • Grön curry på majskyckling med hackade jordnötter och kokt ris
Finn Inn
  • Yakiniku strimlad biff med soya, ingefära & sambal olek med basmatiris & chilicrème
  • Grekisk sallad med vinaigrette (GF)
  • Strimlad quornfilé med soja, ingefära & sambal olek med basmatiris & chilicrème
Höjdpunkten
  • Wallenbergare med skivat smör, potatismos.
  • Kycklinggryta med soltorkad tomat, serverad med ris.
Ideon Delta
  • Ugnsstekt fisk med hollandaisesås, gröna ärtor samt kokt potatis
  • Kålpudding med sky, lingon samt potatis
  • Bakad potatis med oliv och fetaoströra
Ideon Edison
  • Veg burgare, ostcreme, syltad lök & rödkål
  • Majskyckling med apelsin, rotfrukter & salvia
  • Laarb med rostat ris, chili, lime, koriander & ris
Kryddhyllan
  • Stekta kycklingdelar med stekt potatis och currysås
  • Ribbestek med rödkål och gräddsås
  • Fylld paprika med qournfärs och fetaost
Linnérs Mat
  • Ingen meny för vecka 4
Magnus Kitchen
  • Kryddpannbiff med klyftpotatis och tsatsiki.
  • Veckans: ​​​​Pulled pork i bröd med coleslaw och BBQ-sås.
Medicon Village
  • Philly cheese steak sub (amerikansk köttfylld sub) med pickles
  • Falafel gjord på röda bönor serverad med Baba ganoush och spiskumminsmaksatt ris
  • Bakad MSC-certifierad spättafilé med oreganosmaksatt vitvinssås, citron och kokt potatis
  • Dagens sallad med huvudtillbehör(Kött, fisk eller skaldjur)
Nya Hilda
  • Krämig svamp pasta med ruccola, grana padana och pinjenötter
  • Krämig svamp pasta med lufttorkad skinka, ruccola, grana padana och pinjenötter
  • Fresh Market
  • Grillad Angus burgare med brioche bröd, dressing, cheddarost, picklad rödlök. sallad, tomat och pommes
Paolos
  • PASTA: RAGU DI MANZO (högrev, tomat och örter)
  • PASTA: VELLUTATA DI FUNGHI (svamp, grädde och örter)
  • PIZZOR:FUNGHI E COPPA | PANCETTA | CAPRINA
Scotland Yard
  • Nudelwok med tofu, chili, broccoli, böngroodar och pakchoy
  • Citronrimmad sejfilé med mandelcrust, dillaioli och örtpotatis
  • Dijonmarinerad fläskkarré med chilibearnaise, vitlöks-haricotvertes och rostad potatis
  • Grönärtssoppa med strimlad rotselleri