Meny vecka 12 (2019-03-18 — 03-22)

I heart bacon

Måndag

Annas Kök
  • Baconlindad köttfärslimpa med gräddsås, spetskål, rårörda lingon, inlagd gurka och kokt potatis
Aptiten
  • Pannbiff med lök, lingon, kokt potatis och sås
Bricks Eatery
  • Indisk Daal med bakad kyckling, bröd och tomatsalsa Indian Daal with baked chicken, bread and tomato salsa
  • Nattbakad karré med ratatouille och örtbakad potatis Roast pork loin with ratatouille and herb baked potatoes
  • Indisk Daal med bröd, tomatsalsa och mynta Indian Daal with bread, tomato salsa and mint
Cafe Bryggan
  • BBQ-glacerad fläskytterfile m. choronsås och rostad potatis
Finn Inn
  • Panerad skinkschnitzel, kantarellsmör, skysås, soyabönor & rostad potatis
  • Grekisk sallad med feta, röd paprika & rödlök (GF)
  • Schnitzel, kantarellsmör, skysås, soyabönor & rostad potatis
Höjdpunkten
  • Pocherad sejfile med kapris och rödbetor,potatismos.
  • Skånsk kalops med rödbetor och kokt potatis.
Ideon Delta
  • Köttbullar med potatismos, skysås och lingon
  • Pasta carbonara med riven ost
  • Grönsaksgryta med ris
Ideon Edison
  • Blomkålssoppa med prästost & krasse
  • Kroppkakor med brynt kål, äpple, smör & lingon
  • Spicybeef på ytterlår från Blentarp med äggnudlar, salladslök, böngroddar & soyavinaigrette
Kryddhyllan
  • Pulled pork med äpplechutney och ris
  • Fiskgratäng med vindruvor och svart kaviar
  • Vinbladsdolmar med vitlöksås och bulgur
Magnus Kitchen
  • Pytt Bellman med stekt ägg och rödbetor.​
  • Veckans: Grillad kycklngfilè med stekt potatis och bearnaisesås.
Medicon Village
  • Sesam-wok med strimlat fläskkött, broccoli, vitkål och äggnudlar
  • Gnocchi (potatisbaserad pasta) med mandel, svamp, grönkål och babyspenat
  • Svamp- & vitlöksbakad MSC-certifierad rödspättafilémed brynt smör, rostad pumpa och potatispuré
  • Dagens sallad med huvudtillbehör(Kött, fisk eller skaldjur)
Nya Hilda
  • Svampsoppa med ost gratinerat bröd
  • Kokt rimmad oxbringa serveras med rotmos och skånsk senap
  • Fresh Market
  • Wallenbergare serveras med Potatismos, gröna ärtor, skirat smör samt rårörda lingon
Paolos
  • PASTA: POLLO DIAVOLA (kyckling, tomat, chili, grädde)
  • PASTA: FUNGHI (svamp, grädde, timjan, ruccola)
  • PIZZOR: CAPRICCIOSA | DIAVOLA | SICILIANA
Scotland Yard
  • Wokad tagliatelle med soltorkad tomat, pesto och ruccola
  • Isterband med persiljestuvad potatis, rödbetor, stark senap och rotsaker
  • Kycklinginnerfile Tandoori med rostad pakcoy och mango samt jasminris
  • Champinjonsoppa med vitlök och timjan

Tisdag

Annas Kök
  • Ugnsbakad kycklinglårfilé serveras med sås på kokosmjölk, röd curry och ingefära, rostad broccoli, cashewnötter, rättika och jasminris
Aptiten
  • Stekt panerad rödspätta filé med kokt potatis och remouladesås
Bricks Eatery
  • Kålpudding med rårörda lingon, gräddsås och kokt potatis Cabbage pudding with lingonberry, cream sauce and boiled potatoes
  • Ragu på hjort & oxkött med krämig polenta och ost Venison & beef ragu with creamy polenta and cheese
  • Vegetarisk “carbonara” med stekt haloumi, ruccola och rostade fröer Vegetarian "carbonara" with fried halloumi, arugula and roasted seeds
  • Pizza: Tomatsås, mozzarella, chorizo, oliver Tomato sauce, mozzarella, chorizo, olives
Cafe Bryggan
  • Pannbiff med löksky, lingon och kokt potatis
Finn Inn
  • Kalvfärslimpa med rödvinssås, sellericrème & parmesan och ugnsstekt potatis
  • Linssallad med räkor, torkad aprikos & solrosfrön (GF)(LF)
  • Limpa med soltorkade tomater, rödvinssås, sellericrème & parmesan och ugnsstekt potatis
Höjdpunkten
  • Korv stroganoff,serveras med ris och creme fraiche.
  • Kyckling i dragonsås,serveras med ris.
Ideon Delta
  • Mustig högrevsgryta med kryddris
  • Stekt fiskfilé,vitvinssås med dill och ärtor samt potatis
  • Raggmunkar med vitkålslingon
Ideon Edison
  • Morotsbiff med tzatziki & potatis
  • Fisk med mandel, smörad kycklingbuljong, persilja & potatis
  • Fläsksida med ananas, chimmichurri & rostad potatis
Kryddhyllan
  • Kalvfärsbiff med esdragonsås och pressgurka
  • Senapsfylld skickschnitzel med cafe de parissmör
  • Rödbetsbiffar med potatis och vitkål sallad
Magnus Kitchen
  • Marinerad helstekt fläskytterfilè med ugnsrostad potatis och grönpepparsås.​
  • Veckans: Grillad kycklngfilè med stekt potatis och bearnaisesås.
Medicon Village
  • Wasabi-bakad, (japansk pepparotsmakande kryddning) MSC-certifierad ryggfilé av sej med Wakame (sjögräs), Edamamebönor, fänkålssallad, sojasås och ris
  • Kikärtsgryta med sötpotatis, grönkål, ingefära, kokosmjölkoch Basmatiris
  • Ädelostgratinerad blandfärsbiff (ox & fläsk) med päronkompott, sky och rostad potatis
  • Dagens sallad med huvudtillbehör(Kött, fisk eller skaldjur)
Nya Hilda
  • Tomatpaj serveras med grillade grönsaker
  • Hildas pannbiff med stekt lök, skysås och kokt potatis
  • Fresh Market
  • Ugnsbakad Lax serveras med stekta champinjoner, kokt potatis samt dill Hollandaise
Paolos
  • PASTA: BOLOGNESE
  • PASTA: PUTANESCA (tomat, svarta oliver, kapris, vitlök, chili, sardeller)
  • PIZZOR: BOSCAIOLA | SALUMI MISTI | PARMIGIANA
Scotland Yard
  • Ugnsbakad sötpotatis och pumpa med spenatkeso och wokade grönsaker
  • Gratinerad torskfilé med hummersås, seafood, fänkål och dill
  • Fläskgryta Shahi Korma serveras med basmatiris och champinjoner
  • Blomkålssoppa med körvel och paprika

Onsdag

Annas Kök
  • Dagens färska panerade fisk serveras med remouladsås, bakade gula betor, hyvlade rädisor, ärtskott och kokt potatis
Aptiten
  • Raggmunkar med stekt fläsk och rårörda lingon
Bricks Eatery
  • Panerad sej med gubbröra, citron och örtsallad Breaded saithe with “gubbaröra”, lemon and herb salad
  • Glaserat fläsklägg med citrus, chili och koriander Glazed pork with lemon, chili and coriander
  • Quinoabiff med lagrad ost, soltorkad tomat och bakad morot Quinoa patties with cheese, sun-dried tomato and baked carrot
  • Pizza: Tomatsås, mozzarella, chorizo, oliver Tomato sauce, mozzarella, chorizo, olives
Cafe Bryggan
  • Högrev stroganoff med kokt ris och ört-paprikasallad
Finn Inn
  • Stekt spättfilè med remoulad, ärter och dillsvängd kokt potatis
  • Långtidsbakad fläsksida, cidersås och stekt vitkål med ingefära
  • Krämig potatissallad med rostbiff & inlagda rödbetor(GF)(LF)
  • Moussaka md tzatziki (GF)
Höjdpunkten
  • Bruna bönor med stekt fläsk.
  • Panerad torskfile med skarpsås,kokt potatis.
Ideon Delta
  • Stekt falukorv med stuvade makaroner
  • Kycklinglårfilé merinerad i chili och vitlök med sweetchili cremefraché samt ris
  • Bakad potatis med oliv och fetaost röra
Ideon Edison
  • Matveteotto bollar med citronmajo & rostad rotfruktsallad
  • Pannbiff med stekt lök, vinbär & gräddsås
  • Cowboygryta med ris, bönor & picklad chili
Kryddhyllan
  • Pytt i panna med rödbetor och ägg
  • Basilikakryddad kycklingbröstfile med creme på soltorkade tomater och vitlök
  • Rotsaks-och bulgurpytt med rödbetor och stekt ägg
Magnus Kitchen
  • Baconspäckad pannbiff med stekt potatis och feta/soltorkade tomater cremè.​
  • Veckans: Grillad kycklngfilè med stekt potatis och bearnaisesås.
Medicon Village
  • Urbenat, svenskt kycklinglår med picklad frukt, rödvinssås och ugnsbakade rotfrukter
  • Siciliansk pizza med kronärtskocka, soltorkad tomat, oliver och parmesanost
  • Salsiccia (korv) med italiensk potatissallad och soltorkad tomatcrème
  • Dagens sallad med huvudtillbehör(Kött, fisk eller skaldjur)
Nya Hilda
  • Getostgratinerade rödbetor serveras med mixsallad
  • Bacon och ostspäckad köttfärslimpa serveras med kokt potatis, gräddsås och svartvinbärsgelé
  • Fresh Market
  • Kebab buffé med tillbehör
Paolos
  • PASTA: SALSICCIA A LA CARBONARA (salsiccia, lök, grädde, svartpeppar)
  • PASTA: BROCCOLO E MANDORLA(vit sås, broccoli, mandel)
  • PIZZOR: CALABRESE | PARMA | PRIMAVERA
Scotland Yard
  • Trädgårdsmästargryta och stekt matvete med örter
  • Halstrad sejfilé med brynt dillsmör, spenat och citronkräm, morot och potatis
  • Kalvfärsbiff med rårörda lingon, gröna ärtor och bakad potatis och blomkål
  • Grön sparrissoppa med gräslök

Torsdag

Annas Kök
  • Rimmad och långtidskokt svensk oxbringa serveras med syrlig dillsås, kålrotspuré, kålrabbi, färskriven pepparrot och buljongkokt potatis
Aptiten
  • Kycklingschnitzel med stekt potatis, bearnaisesås och rödvinssky.
Bricks Eatery
  • Pytt i Panna med Dijon kräm, saltgurka och rödbetor Swedish Hash with Dijon cream, pickles and beetroot
  • Pankopanerad kyckling med sataysås och glasnudelsallad Panko breaded chicken with satay sauce and glass noodle salad
  • Vegetarisk lasagne med ruccola och lagrad ost Vegetarian lasagna with arugula and cheese
  • Pizza: Daniel �s special
Cafe Bryggan
  • Kycklinglårfilé ”Coq au vin” med potatisstomp och persilja
Finn Inn
  • Biff Stroganoff med ris och smetana (GF)
  • Ärtsoppa med bog & pannkaka, grädde och sylt
  • Matvete med skinka, grillade champinjoner & russin (LF)
  • Stroganoff med ris och smetana (GF)
Höjdpunkten
  • Ärtsoppa med fläskkorv, fläsk och senap, pannkakor med sylt och vispgrädde
  • Baconlindad kycklingfile med creme fraiche.
Ideon Delta
  • Ärtsoppa med pannkakor, grädde och sylt
  • pulled pork med bröd, aioli och syltadlök
  • Blommkålssoppa
Ideon Edison
  • Socca – kikärtspannkaka, getostcreme & sallad med haricotvertes
  • Ramslöksbakad kyckling, rostad rotselleri & örtvinaigrette
  • Fishtaco med picklad lök, limecreme & mangosalsa
Kryddhyllan
  • Ärtsoppa med tillbehör
  • Nattbakad högrev med salviagräddsås
  • Vegetarisk gulashsoppa
Magnus Kitchen
  • Rostbiff med smörbrynt potatis, syltlök och peppargräddsås.
  • Veckans: Grillad kycklngfilè med stekt potatis och bearnaisesås.
Medicon Village
  • Långtidsbakad fläsksida med bakat äpple, sviskon, skysås och rostad potatis
  • Potatis- & spenatbiffar med Hummus av gula ärtor, Couscous och syrad polkabeta
  • Oxköttgryta med chili och kakao, paprika och potatispuré
  • Dagens sallad med huvudtillbehör(Kött, fisk eller skaldjur)
Nya Hilda
  • Ostpanerad Zucchini serveras med tomatsås samt ris
  • Ostpanerad Kycklingfilé serveras med tomatsås samt ris
  • Fresh Market
  • Nattbakad fläsksida serveras med rostade rotsaker samt timjansky
Paolos
  • PASTA: PANCETTA POMMODORE (tomat, pancetta, chili, grädde)
  • PASTA: POMODORINI E PINOL (körsbärstomater, basilika, pinjenötter)
  • PIZZOR: QUATRO STAGIONI | SALMONE FUMICATO | MOZZARELLA DI BUFFOLA
Scotland Yard
  • Halstrad italiensk polenta med rostad palsternacka med pumpakärnor och ruccola
  • Ungersk gulaschsoppa med yoghurt samt chokladkladdkaka med grädde
  • Kyckling med gräddsky, pressgurka, broccoli och brynt potatis
  • Rostad majssoppa med chili och kokos

Fredag

Annas Kök
  • Pluma av svensk rapsgris marinerad med rostad vitlök och timjan serveras med rostade jordärtskockor, bakad tomat, pommes Anna och nyslagen bearnaisesås
Aptiten
  • Grillspett med klyftpoatis, tzatziki och skysås
Bricks Eatery
  • Dagens fångst med beurre blanc, musslor och dill Today's catch with beurre blanc, mussels and dill
  • Yakiniku med sesam, vårlök och marinerad gurka Yakiniku with sesame, spring onion and marinated cucumber
  • Indiska vitkålsbollar med butter sauce, koriander och ris Indian cabbage rolls with butter sauce, coriander and rice
  • Pizza: Daniel �s special
Cafe Bryggan
  • Torskfile med vitvinssås, räkor, dill, citron och kokt potatis
Finn Inn
  • Pepparstekt fläsknoisett med löksky och blomkål-& potatisstomp (GF)
  • Päron-&sellerisallad med cambozola (GF)
  • Grönpepparkryddad linsbiff med löksky och blomkål-& potatisstomp
Höjdpunkten
  • Biff lindström med skysås,inlagd gurka och lingonsylt.
  • 2 Stekt kryddkorvar med senapsrelish,serveras med stekt potatis.
Ideon Delta
  • Tomat och ajvar stekt fiskfilé med kall örtsås
  • Lammmfärslimpa med marrekechsås och stekt potatis
  • Bönotto med rostade grönsaker
Ideon Edison
  • Misobrässerad spetskål, soyamajjo, friterad tofu och koriander
  • Grillad Entrecote med bea och rostad klyftpotatis
  • Asiatisk fläskfärsbiff med rostat ris, böngroddar & thaibasilika
Kryddhyllan
  • Panerad fiskfile med limeaoli
  • Biffstek med pepparsås och rostade klyftpotatis
  • Selleri och mandelbiff med yoghurtsås
Magnus Kitchen
  • Böff ala Lindström med kryddsmör,stekt potatis och skysås.
  • Veckans: Grillad kycklngfilè med stekt potatis och bearnaisesås.
Medicon Village
  • Ssäm (koreansk salladswrap) med pickles, romansallad, ris, chili, soja- och limedressing
  • Stekt ris med grönärtfärs-bitar, morot, broccoli, bönor, vitlök och mangoyoghurt
  • Grekiskt inspirerad blandfärsgryta (ox & fläsk) medaubergin, lök, rosmarin, vitlök och Fetaostcrème
  • Dagens sallad med huvudtillbehör(Kött, fisk eller skaldjur)
Nya Hilda
  • Pulled oumph Burger serveras med äpple coleslaw samt pommes frites
  • Jambalaya med kyckling, korv och räkor samt yoghurt
  • Fresh Market
  • Pulled beef Burger serveras med äpple coleslaw samt pommes frites
Paolos
  • PASTA: VELUTATA DI SALMONE FUMICATO (kallrökt lax, vitt vin, grädde)
  • PASTA: CREMA DI GORGONZOLA (gorgonzola, grädde, valnötter)
  • PIZZOR: FUNGHI E COPPA | PANCETTA | CAPRINHA
Scotland Yard
  • Vegetarisk lasagne med fetaost och örter
  • Bakad torskfilé med västkuströra, beurre blanc, citron, selleri och dill
  • Fläsksida Asia style med picklade gurkor och rödlök samt sötsyrligt ris
  • Indisk morotssoppa med linser och chili